Rik Riemens

Rol: Interimbestuurder, bedrijfsvoering, financiën.
Motto: ‘Elk probleem kent een oplossing.’

Wat ik doe

Ik ben interimbestuurder en richt me op bedrijfsvoering en -financiën. Een van de projecten waarvan je me kunt kennen is het Ikazia Ziekenhuis.

Als bestuurder en toezichthouder heb ik de afgelopen twintig jaar vele kanten van de gezondheidszorg mogen invullen. De rollen bedrijfsvoering en -financiën heb ik zowel in ziekenhuizen, geboortezorg, huisartsgeneeskunde als in de ouderenzorg vervuld.

Ik ben expert in integrale samenwerking o.a. integrale geboortezorg, hetgeen vanuit het integraal zorgakkoord en belangrijk thema is. Naast interimmanagement ben ik inzetbaar voor regionale en nationale organisatieontwikkeling en samenwerkingsverbanden. 

Graag maak ik de combinatie van ondernemerschap en bedrijfsvoering bij (nieuwe) samenwerkingsverbanden/ondernemingen.

Een korte omschrijving van mij

Een pragmatische hands on mentaliteit, snelle besluiten en een groot enthousiasme zijn mijn belangrijkste kenmerken. Ik ben een loyale teamplayer met gevoel voor verhoudingen en schakel makkelijk tussen de verschillende niveaus in een bedrijf. Prettig in de omgang, maar zakelijk waar nodig.

Als ik niet werk, kun je me in binnen- en buitenland aantreffen op de mountainbike en ga ik jaarlijks voor een korte skibreak de sneeuw in. Lekker eten (zowel het bereiden als ervan genieten) doe ik graag.

Volgens anderen

Kan ik goed de rust bewaren, ben ik stevig en stabiel, hard op de inhoud zacht op de relatie, vriendelijk – maar sturend, niet dominant – wel duidelijk.