Onze filosofie

Zorg is mensenwerk.

Mensen die in de zorg werken, doen dat vanuit een zielsmissie: ze willen anderen helpen en de wereld iets beter maken. Ze hebben, zogezegd, een zorghart. Wij dichten onszelf dat hart ook toe. En hebben de missie om vanuit exáct die bezieling de zorg weer kloppend te maken. Met aandacht voor de mens. En een scherp oog voor het resultaat. Om de zorg een gezonde toekomst te geven. Wij spreken graag van de 4 M’s.

 

Menselijk

Zorg draait om mensen, maar is tegenwoordig vaak vooral een woud aan kaders, procedures en regels die werkgeluk, autonomie, vertrouwen en meesterschap ondermijnen. 

Om een zorgorganisatie gezond te houden of te krijgen, moeten soms doorgevraagd worden. Liefst door een kritische, maar betrokken buitenstaander. Wij doen dat graag voor je en kijken daarbij misschien nog wel het liefst naar de vraag die achter de eerst gestelde vragen ligt. Wat ligt nu werkelijk ten grondslag aan de problemen die je ervaart? En wat is ervoor nodig om dát aan te pakken. 

 

‘Met aandacht voor de mens. En een scherp oog voor het resultaat’

Maatschappelijk

Doel van Bureau Helder is om transitie en doorbraken in de hele zorg te realiseren. Daarmee dragen wij ons steentje bij aan een betere maatschappij. Onze filosofie is dat zorg weer terug moet naar de kern. Van structuur- en organisatiegericht naar meer menselijkheid. Zonder de zakelijke doelen uit het oog te verliezen. Die kun je namelijk niet buiten beschouwing laten. Vaak wordt gedacht dat de menselijke maat het zakelijk resultaat uitsluit. Onzin. Sterker nog: gemotiveerde mensen die zich gezien en gehoord voelen, leveren beter werk. 

Maatwerk

Wij begrijpen dat de ene zorgorganisatie de andere niet is. Met een constructieve blik, helpen wij zorgorganisaties de verbeterslag te maken die nodig is. Wij komen met concrete oplossingen en geloven in de kracht van de organisatie zelf. Helpen doen we van binnenuit. Wij leven vóór. Dat werkt aanstekelijk en verspreidt zich als een olievlek binnen een organisatie. 

Meetbaar resultaat

Onze trajecten hebben uiteindelijk allemaal één focus. De zorg beter, gelukkiger, effectiever en toekomstbestendiger maken. Met meetbaar resultaat. Wij zorgen ervoor dat de zorg (weer) werkt. Dat mensen met dat zorghart weer naar hartelust kunnen doen wat ze het liefste doen. 

Benieuwd hoe we onze filosofie in de praktijk brengen?

Lees over hoe we met onze werkwijze impact maken of neem contact met ons op voor een kop koffie en een goed gesprek.