Peter van Felius

Rol: Interimmanager, adviseur.
Motto: ‘Succes ontstaat waar voorbereiding, kansen én gogme elkaar ontmoeten.’

Wat ik doe

Ik ben interim-manager en adviseur en ik specialiseer me in transformatie, transitie, onderzoek, innovatie en strategie. Eerder werkte ik onder andere voor EY en Amsterdam UMC. 

Met meer dan 20 jaar ervaring in de zorg schakel ik soepel van de ene naar de ander sector. Ik heb ruime ervaring met transformatieprocessen die gericht zijn op innovatie, digitalisering, groei of herstructurering. Ik ben doorkneed in het aanpakken van complexe strategische vraagstukken, samenwerkings- en fusieprocessen.

Bij mijn opdrachten als adviseur of interim-manager neem ik een gedreven klant- en resultaatgerichte aanpak mee, creëer ik snel overzicht en zoek ik graag naar branche- en grensoverschrijdende oplossingen op actuele vraagstukken. Dit doe ik vanuit eigen ingebrachte kennis en ervaring en met een goed gevoel voor onderlinge dynamiek en verhoudingen.

Mijn drijfveer is de zorg meer ondernemend en innovatief te maken, vanuit nieuwe vormen van bedrijfsvoering, nieuwe doelgroepen, technologieën of verdienmodellen. Kwaliteit en een toekomstbestendig resultaat staan voor mij altijd hoog in het vaandel. Met een veelzijdige achtergrond van paramedicus tot academicus en als ondernemer en directeur in de medische branche kan ik snel en trefzeker helpen organisaties (in) te richten op snel veranderende marktomstandigheden.

Een korte omschrijving van mij

Ik ben nieuwsgierig, ondernemend, trefzeker, houd ervan om de status quo te bevragen, maar: gefundeerd. Ik wil graag weten hoe dingen fundamenteel in elkaar zitten en kijk graag met een nieuwe bril. Ik bestudeer, onderzoek, verbind informatie en innoveer.

Volgens anderen

Opdrachtgevers omschrijven mij als innovatief van geest – zonder de hype kul – en als iemand die strategisch inzicht en oplossingsgerichtheid paart met creativiteit en overtuigingskracht. Iemand die tegelijk snel nieuwe perspectieven weet te bieden en prettig en pragmatisch samenwerkt in de uitvoering.