Jaap Jan Pieterman

Rol: Interimmanager.
Motto: ‘Diepgaand veranderen (zonder te verdrinken).’

Wat ik doe

Ik ben interim-manager binnen het zorgmanagement. Ik heb een bedrijfskundige achtergond en werkte eerder als management consultant. Daarnaast heb ik meer dan twintig jaar ervaring als manager. 

Vanuit mijn opleiding als Bedrijfskundige, mijn ervaring als organisatie adviseur en meer dan tien jaar als lijnmanager ben ik reeds meerdere jaren werkzaam als interim-manager voor zorginstellingen. Vanuit een eerlijke, enthousiaste en open basishouding betrek ik mensen bij het analyseren, doordenken en aanpakken van organisatie vraagstukken van verschillende aard. Ik ben in staat gebleken om me snel in te werken op verschillende inhoudelijke beleidsterreinen en kan goed overweg met allerlei verschillende belangen en spanningsvelden binnen organisaties.

Een korte omschrijving van mij

Als persoon ben ik te typeren als een bevlogen mens. Ik ben analytisch en houd ervan om (complexe) organisatievraagstukken goed te doordenken en aan te pakken. Daarnaast ben ik eerlijk, open en enthousiast.

Volgens anderen

Anderen typeren mij als een resultaatgerichte bruggenbouwer en netwerker. Ik wil in mijn rol organisaties helpen verbeteren, en daarbij vooral focussen op het initiëren van veranderingen. Door mijn directe manier van werken weet ik mensen te mobiliseren, de energie in de mensen aan te boren en hen helpen veranderingen aan te gaan.