Rik Riemens

med_8885

Als toezichthouder en directielid heb ik de afgelopen 20 jaar vele kanten van de gezondheidszorg mogen invullen. Met een achtergrond als internationaal bedrijfseconoom, is dit vaak op het gebied van bedrijfsvoering (facilitair/inkoop/ICT/financiën), maar ook in commerciële rollen als directeur marketing en commercie (bijvoorbeeld de onderhandelingen met de zorgverzekeraars) en in het primair proces als manager acute zorg en medische ondersteuning. Deze rollen heb ik zowel in ziekenhuizen, huisartsgeneeskunde als in de ouderenzorg vervult.

Daarnaast heb ik ervaring als zelfstandig ondernemer op MKB-niveau. Ik heb bedrijven (gehad) op het terrein van ICT-dienstverlening, inkoopsamenwerking en interim-management/advies. Graag maak ik de combinatie van ondernemerschap en bedrijfsvoering bij (nieuwe) samenwerkingsverbanden/ondernemingen. Maar ook als er tijdelijk behoefte is aan managementinzet.

Een pragmatische ‘hands on’ mentaliteit, snelle besluiten en een groot enthousiasme zijn mijn belangrijkste kenmerken. Ik ben een loyale teamplayer met gevoel voor verhoudingen en schakel makkelijk tussen de verschillende niveaus in een bedrijf. Prettig in de omgang maar zakelijk waar nodig. Motto: elk probleem kent een oplossing!

Als ik niet werk, kun je me in binnen en buitenland aantreffen op de mountainbike en ga ik jaarlijks voor een korte skibreak de sneeuw in. Lekker eten (zowel het bereiden als ervan genieten) doe ik graag.