Peter van Felius

Met meer dan twintig jaar ervaring in de zorg schakel ik soepel van de ene naar de ander sector. Daarbij heb ik ruime ervaring met transformatieprocessen die gericht zijn op innovatie, digitalisering, groei of herstructurering. Ondertussen ben ik tevens doorkneed in het aanpakken van complexe strategische vraagstukken, samenwerkings- en fusieprocessen.

Bij mijn opdrachten als adviseur of interim-manager neem ik een gedreven klant- en resultaatgerichte aanpak mee, creëer snel overzicht en zoek graag naar branche- en grensoverschrijdende oplossingen op actuele vraagstukken. Dit doe ik vanuit eigen ingebrachte kennis en ervaring en met een goed gevoel voor onderlinge dynamiek en verhoudingen.

Mijn drijfveer is de zorg meer ondernemend en innovatief te maken, vanuit nieuwe vormen van bedrijfsvoering, nieuwe doelgroepen, technologieën of verdienmodellen. Kwaliteit en een toekomstbestendig resultaat staan voor mij altijd hoog in het vaandel. Met een veelzijdige achtergrond van paramedicus tot academicus en als ondernemer en directeur in de medische branche kan ik snel en trefzeker helpen organisaties (in) te richten op de snel veranderende marktomstandigheden.

Opdrachtgevers omschrijven mij als innovatief van geest – zonder de hype kul – en als iemand die strategisch inzicht en oplossingsgerichtheid paart met creativiteit en overtuigingskracht. Iemand die tegelijk snel nieuwe perspectieven weet te bieden en prettig en pragmatisch samenwerkt in de uitvoering.

Naast mijn werk duik ik graag in de wereld(en) van technologie en ben ik te vinden in keuken, tuin of klusschuur op onze oude boerderij in de Beemster.